Fönsterrenovering

När det gäller fönsterrenovering kan du med förtroende vända dig till oss.
Vi renoverar alla typer av fönster – från kulturmärkta till nyare typer. Vi installerar även energi-, buller- och säkerhetsglas.

Dags att se över dina fönster?

Vi inleder alltid ett fönsterrenoveringsprojekt med ett kundbesök där vi tillsammans med dig går igenom fönstrens status och behov av renovering. Samtidigt gör vi även mätning för att kunna lämna en offert.

Sedan 2007 är FSN-Nordfönster, ett systerföretag till oss. De är ett entreprenadföretag med fokus på fönsterbyten i flerfamiljshus och kommersiella fastigheter. Tillsammans är vi heltäckande inom fönster, vilket gör att du som kund kan känna dig trygg.

Energi- och bullerfönster

Om du har 2-glasfönster som, trots friska stommar, släpper ut för mycket energi och dessutom släpper in buller, så kan du bygga om dem till 3-glasfönster. Det är en prisvärd lösning som förbättrar fönstrens isolering markant och sänker U-värdet från 3.0 till 1.0. Därför minskas energiförlusten genom glasen ända upp till 65 procent.

Vi erbjuder tre olika alternativ för din fönsterrenovering:

Ombyggnad från 2-glas till kopplat 3-glas
Ombyggnad från 2-glas till kopplat 3-glas (2+1) med endast två sidor att putsa.
Ombyggnad från 2-glas till fasta fönster med endast två sidor att putsa.Vi tillhandahåller och installerar även glas för säkerhet, brand och solskydd. Oavsett vad du behöver hjälp med kring din fönsterrenovering kan vi hjälpa dig.

Renovering & Målning

Att ett fönster blir skadat beror oftast på att vatten trängt in i träet. Det kan i sin tur bero på dåligt kitt, sprickor i färgskiktet vid hörnsammanfogningar och bleck eller på dåligt underbehandling och felaktiga färger. För att fönstret ska återfå sin kvalitet måste dessa brister åtgärdas.

När vi renoverar ett fönster börjar vi med att låta allt trä i karm och båge torka ut. Därefter underbehandlar vi träet korrekt, kittar om det och målar det med rätt sorts färg.När fönstret med bågar plockats bort monterar vi ett väderskydd över öppningen i karmen. Vid behov placerar vi även en värmefläkt i väderskyddet för att träet i karmen ska få ännu bättre förutsättningar att torka. Det här göra att vi utan problem kan renovera dina fönster även vintertid.

Kittning

Vi använder ett modernt kitt som uppfyller glasbranschens krav på kompabilitet med det nya glas vi monterar. Kittet uppfyller också kraven gentemot målning med av kunden önskad färgtyp (allt från moderna till den äldre typen av linoljefärg).

Kontakta oss för mer information

Funderar du över något? Kontakta oss gärna och sätt oss på prov. Vi är alltid professionella och lovar att ge dig den bästa service du kan få.
Ta kontakt med oss

Adress

Holmlunds Måleri AB
Mullbergsvägen 1,
931 37 Skellefteå

Kontaktinformation

info@holmlundsmaleri.se
0910 - 77 95 30
Mån - Fre: 07:00 - 16:00
Holmlunds Måleri AB - måleritjänster, fönsterrenovering och fogfria golv sedan 1975
Integritetspolicy